Forskning

Aktuellt

Om Mistra

Forskning

Aktuellt

Om Mistra

Publicerad 2020-10-20

Nygammal ekonomichef tillbaka på Mistra

Mistras administrativa chef Birgitta Jonsson Palmgren går i pension i februari 2021. Rekryteringsprocessen för en ny ekonomichef är avslutad och vi tackar alla kompetenta sökanden som visat intresse för tjänsten. Nu står det klart att en tidigare Mistramedarbetare återvänder för att axla rollen.

Fredrik Gunnarsson tillträder tjänsten som ekonomichef den 1 januari 2021. Han kommer närmast från Vetenskapsrådet, där han har arbetat som ekonomichef i drygt tre år. Dessförinnan har han arbetat som administrativ chef på KK-stiftelsen och på Högskolan i Gävle. Och mellan 2007 och 2013 arbetade Fredrik Gunnarsson som administrativ chef på Mistra.

– Jag är förväntansfull över att få komma tillbaka till Mistra och ser framför allt fram emot att få arbeta med att utveckla Mistras ekonomiska uppföljning av programmen i nära samarbete med lärosäten och programansvariga, säger Fredrik Gunnarsson.

– Jag är väldigt glad att Fredrik med sin gedigna erfarenhet av att arbeta i ledande roller hos forskningsfinansiärer och lärosäten kommer att axla rollen som ny ekonomichef på Mistra, säger Mistras vd Anna Jöborn.

Stiftelsen för miljöstrategisk forskning stödjer forskning av strategisk betydelse för en god livsmiljö och hållbar samhällsutveckling