Forskning

Aktuellt

Om Mistra

Forskning

Aktuellt

Om Mistra

3

oktober

2024

Miljökommunikationsdagen 2024: Makt och motmakt i hållbarhetsomställningen

Varmt välkommen till en dag på temat Makt och motmakt i hållbarhetsomställningen, där du får möjlighet att – tillsammans med forskare och praktiker – utveckla din kompetens genom inspirationsföreläsningar, workshops och engagerande samtal.

Miljökommunikationsdagen vänder sig till dig som jobbar med hållbarhet, samhällsomställning och kommunikation inom offentlig sektor, näringsliv, civilsamhälle och akademi.

Hållbarhetsomställningen ställer oss inför en utmaning utan motstycke. Förändringen måste omfatta hela samhället: hur vi producerar och konsumerar, hur vi reser, hur vi förhåller oss till andra levande varelser och ekosystem.

I omställningsarbetet möts en mångfald olika värderingar, perspektiv och ideologier. Här ställs frågor om makt och motmakt på sin spets.

  • Hur kan omstridda beslut fattas trots att alla inte är överens?

  • Hur kan meningsmotståndare kommunicera konstruktivt med varandra?

  • Hur kan kommunikation och samtal utformas för att engagera människor med olika värderingar i omställningen?

Evenemanget är kostnadsfritt. Vegetarisk lunch och fika ingår.

Tid: 3 oktober, kl. 10.00 – 15.30
Plats: Garnisonen Konferens, Karlavägen 100, Stockholm. Konferensanläggningen är tillgänglihetsanpassad (kontakta gärna oss om du har frågor om tillgängligheten).

Dagen arrangeras av forskningsprogrammet Mistra Environmental Communication. Mistra Environmental Communication samlar forskare och praktiker från en rad olika områden i syfte att utveckla en bredare och mer avancerad förståelse av kommunikationens roll i hållbarhetsomställningen.

Programmet är finansierat av MISTRA, Stiftelsen för miljöstrategisk forskning och leds av SLU och Uppsala universitet.

Detaljer

Datum: 3 oktober

Tid: 10:00 – 15:30

Plats:

Föreläsare:

Arrangör: Mistra Environmental Communication

Webbplats:
Link

Stiftelsen för miljöstrategisk forskning stödjer forskning av strategisk betydelse för en god livsmiljö och hållbar samhällsutveckling